« terug naar vorige pagina

Assistentie en praktijkondersteuning

De Assistente (Karin Barten, Maria Pijnenburg en Amy van der Ploeg)

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. De assistente is opgeleid om u van advies te dienen bij veel voorkomende kwalen. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

Voor een goede doorstroming aan de telefoon, proberen wij de telefonische vragen te verspreiden: Voor het maken van afspraken belt u het best tussen 08.00 en 10.30 uur, voor opvragen van uitslagen en het vragen van advies aan de assistente kunt u het beste later in de ochtend bellen, tussen 10.30 en 12.30 uur. Op deze manier hopen wij de wachttijden aan de telefoon, vooral vroeg in de ochtend te minimaliseren.

In de middag heeft de assistente haar eigen spreekuur. U kunt hiervoor in de ochtenduren (tussen 08.00 en 10.30 uur) bellen om een afspraak te maken. Haar spreekuur bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het meten van de bloeddruk
  • aanstippen van wratten
  • verbinden van wonden
  • oren uitspuiten
  • hechtingen verwijderen
  • zwachtelen en tapen
  • audiometrie (gehoortest)
  • uitstrijkjes
  • enkel-arm-index (op indicatie van de huisarts)

De Praktijkondersteuner (Petra Seldenrath)

In de praktijk is ook een praktijkondersteuner aanwezig. Zij heeft de HBO-opleiding tot verpleegkundige afgerond en daarna de opleiding praktijkondersteuning gevolgd en met succes afgerond. De praktijkondersteuner ondersteunt het werk van de huisarts omtrent de chronische zorg, met name Cardiovasculair risicomanagement, COPD en Diabetes Mellitus. Zij voert haar spreekuren zelfstandig uit en is geregistreerd en bevoegd zelf beslissingen te maken over de behandeling. Uiteraard vindt er regelmatig overleg plaats tussen huisarts en praktijkondersteuner, om zodoende de zorg voor uw chronische aandoening optimaal te houden.

De praktijk is aangesloten bij ZORROO, de zorggroep die ons ondersteunt in alle praktische zaken rond chronische zorg. De praktijkondersteuner zal u uitleggen wat dit voor u betekent.

Naast deze chronische zorg kan de praktijkondersteuner u ook begeleiden in het stoppen met roken, en doet zij aanvullende onderzoeken ten behoeve van de diagnostiek van de huisarts (bijvoorbeeld enkel-arm-index om vaatproblematiek in de benen aan te tonen of uit te sluiten)

Petra is werkzaam op woensdag en vrijdag.

Praktijkondersteuner Ouderenzorg (Marcel Jacobs)

 

Praktijkondersteuner GGZ (Ilse van der Honing en Babs Verduyn)

Er zijn ook 2 praktijkondersteuners GGZ werkzaam in de praktijk. Zij zijn speciaal opgeleid en hebben een achtergrond in de psychiatrie, zij kunnen eenvoudiger psychische problematiek begeleiden en behandelen, of ondersteuning bieden aan de huisarts ten behoeve van een diagnose. Zij geeft dan advies welke weg verder bewandeld kan worden.

Een eerste afspraak bij de praktijkondersteuner GGZ wordt altijd voorafgegaan door een (telefonisch) consult met de huisarts. Deze bepaalt of een afspraak bij de praktijkondersteuner GGZ voor u zinvol en wenselijk is.

Ilse is werkzaam op maandagmiddag, Babs op de gehele donderdag